Hvilket størrelse spisebord skal jeg vælge?

Hvilket større spisebord skal jeg vælge?

Når det kommer til at vælge det perfekte spisebord til dit hjem, kan beslutningen være overvældende. Ikke alene skal bordet passe til din indretning, men det skal også opfylde funktionelle behov og tilpasse sig dit hjems størrelse. I denne artikel guider vi dig gennem processen og introducerer dig til to populære valgmuligheder: spisebord i træ og rundt spisebord. Vi afslutter med en anbefaling af et smukt spisebord fra Noyer, som kan være det ideelle valg til dit hjem.

Spisebord i træ: tidløs elegance og holdbarhed

Et spisebord i træ er ofte en favorit, når det kommer til valg af større spiseborde. Træets naturlige skønhed og alsidighed gør det til en tidløs tilføjelse til ethvert hjem. Her er nogle overvejelser ved valg af et spisebord i træ:

 1. Materialevalg: Træsorter som egetræ, valnød og teak er populære på grund af deres styrke og æstetiske appel. Egetræ har en robust og solid fornemmelse, mens valnød tilbyder en dybere og rigere farvetone. Teak, kendt for sin holdbarhed, er et fremragende valg til både indendørs og udendørs brug.
 2. Design: Træspiseborde kommer i mange designs, fra minimalistiske moderne stilarter til mere traditionelle, udskårne versioner. For eksempel kan du vælge et ottekantet bord, der giver en unik og interessant form til dit spiseområde. Ottekantede borde tilbyder en god balance mellem runde og firkantede borde, og de kan give en spændende dynamik til rummet.
 3. Størrelse og form: Større spiseborde i træ kan nemt dominere rummet. Det er vigtigt at måle pladsen omhyggeligt. Noyer’s tommelfingerregel er, at der skal være 60 cm pr. person til et spisebord for at sikre tilstrækkelig plads og komfort. For eksempel, hvis du ønsker et bord til seks personer, skal du vælge en længde på mindst 180 cm.

Der er forskellige standardlængder at overveje:

 • 120 cm: God til små spisestuer eller køkkener, rummer op til 4 personer.
 • 180 cm: Ideelt til 6 personer, passende til de fleste spisestuer.
 • 240 cm: Perfekt til store middagsselskaber, rummer op til 8-10 personer.

Hvis du har specifikke dimensioner eller ønsker et unikt design, kan du få lavet speciallængde borde hos en møbelsnedker. Dette giver dig fleksibilitet til at få præcis det bord, der passer til dit rum og dine behov.

 1. Vedligeholdelse: Træ kræver lidt pleje for at bevare sin skønhed. Regelmæssig rengøring med en fugtig klud og lejlighedsvis brug af møbelolie kan holde træet smukt og forlænge dets levetid. Vær også opmærksom på at beskytte træet mod skader fra varme genstande og fugt.
 2. Placering: En anden tommelfingerregel er, at der skal være mindst 80 cm fra væg til spisebord på hver side. Dette sikrer, at der er nok plads til at trække stole ud og bevæge sig komfortabelt omkring bordet, hvilket er essentielt for en god spiseoplevelse.

Rundt spisebord: funktionalitet og socialt samvær

Hvis du foretrækker et spisebord, der fremmer interaktion og fleksibilitet, er et rundt spisebord et fantastisk valg. Denne form har en række fordele, der gør det attraktivt for mange hjem.

 1. Socialt fokuseret: Runde borde skaber en mere intim og engagerende atmosfære, hvor alle ved bordet nemt kan samtale med hinanden. Dette gør dem ideelle til mindre middage og hyggelige sammenkomster.
 2. Pladsudnyttelse: Runde borde er ofte bedre til mindre rum, da de ikke har skarpe hjørner, hvilket gør dem lettere at navigere rundt om. De giver også en visuel blødhed til rummet, hvilket kan være med til at skabe en mere indbydende stemning.
 3. Alsidighed: De kan nemt tilpasses ved at tilføje eller fjerne stole, afhængigt af antallet af gæster. En central base frem for ben kan også give mere benplads, hvilket er en fordel for komforten.
 4. Materialer og design: Runde borde kan være lige så stilfulde og holdbare som rektangulære. Træ er stadig et populært valg, men du kan også finde borde i glas eller metal for en mere moderne æstetik. Overvej også udvidelsesmuligheder, hvis du har brug for fleksibilitet i størrelse.

Noyer’s spisebord: skønhed og funktionalitet i ét

Når det kommer til at finde det perfekte spisebord, der kombinerer både stil og funktion, er Noyer’s spisebord et fremragende valg. Noyer, kendt for deres håndlavede møbler af høj kvalitet, tilbyder spiseborde, der passer til både traditionelle og moderne hjem.

Noyer’s spisebord er fremstillet af massivt træ og udstråler en naturlig elegance, der komplementerer ethvert interiør. Med et udvalg af forskellige træsorter og finishes kan du finde et bord, der passer perfekt til din stil og behov. Designet fokuserer på enkelhed og funktionalitet, hvilket gør det til et tidløst møbel, der kan følge dig i mange år frem.

Deres borde kommer i både rektangulære, runde og ottekantede former, så du kan vælge den form, der bedst passer til dit rum og dine sociale behov. Noyer’s fokus på detaljer og håndværk betyder, at hvert bord er unikt, hvilket tilføjer et strejf af personlighed og luksus til dit hjem. Deres tommelfingerregler sikrer, at du kan vælge den rette størrelse og placering, så bordet bliver en praktisk og æstetisk tilføjelse til dit hjem.

Afsluttende overvejelser

Valget af det rigtige større spisebord afhænger af dine personlige præferencer og behov. Overvej nøje materialer, design og funktionalitet for at finde det bord, der passer bedst til dit hjem. Med et spisebord fra Noyer kan du være sikker på at få et møbel, der kombinerer tidløs elegance med enestående håndværk.

En lire plus

Japandi
barstol