Pleje og Vedligehold

Olierede møbler i valnød

Alle møbler fra Noyer er oliebehandlede med koldpresset hørfrøolie (linolie), og er derfor også meget lette at vedligeholde. De har blot behov for at få lidt olie en gang i mellem, for at stå så smukt, som valnødden kan og fortjener.  

Olien fordeles i et tyndt lag på træets overflade – det gøres nemt med en lille svamp eller klud. Derefter lader du olien trænge ind i en halv times tid (tiden er ikke det afgørende, blot olien ikke får lov til at sidde mange timer). Derpå tørres overfladen grundigt af, for at fjerne mest muligt af den overskydende olie med bomuldsklude eller lignende. Her går man efter at tørre så meget som muligt af, så møblet virker jævnt olieret. Møblets overflade vil virke ’nyolieret’ de næste timer, indtil olien får lov til at trække helt ind og hærde op.   

Husk altid at smide brugte klude og svampe i en frysepose med vand. 

Lædermøbler

Alle lædermøbler fra Noyer er behandlet med læderfedt, og læder har også godt af at få lidt kærlighed en gang imellem. Derfor anbefaler vi, at man giver sine lædermøbler læderfedt en gang om året – eller hvis læderet virker tørt i det. 

Læderfedtet påføres i et jævnt lag og tørres af med papir eller en bomuldsklud. Læderet kan tørres over med en fugtig klud, men hold det fra rengøringsmidler. 

Kobber og messing

Alle kobber- og messingdetaljer fra Noyer er ubehandlede, og vil derfor naturligt patinere sammen med resten af møblet. Men det giver også muligheden for at pudse det op med en lille smule ståluld, og få det til at fremstå som nyt igen.