Spørgsmål og svar om borde

Her hos Noyer laver vi mange borde, og vi får mange spørgsmål omkring bordene. Det er helt naturligt, når man står overfor at købe et bord, som skal holde de næste mange år. Vi har her prøvet at samle en række af de spørgsmål, vi oftest får stillet. Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

 

Hvor kan man se jeres borde?

Det kan du i vores værksted i Valby. Vi vil rigtigt gerne vise dig bordene, og samtidig er det vigtigt for os at vi har en dialog med dig omkring dine behov for størrelse og lignende. Og hvis vi skal være helt ærlige, så er vi også dem, der kan give dig den bedste rådgivning om bordene. Du kan altid skrive eller ringe til os, hvis du vil arrangere et besøg på værkstedet.

Hvor stort kan I lave spisebordet?

Alle vores borde bliver lavet på bestilling i de mål, som kunden ønsker. Hvor store vi kan lave bordene, afhænger nærmest kun af, hvor lange planker valnød, vi kan få hjem. Men vi har leveret flere konferenceborde på over fem meter.

Hvor småt kan I lave spisebordet?

Noyers ottekantede spisebord laver vi ikke under to meter i længden. De specialdesignede ben kræver, at bordpladen er mindst to meter lang for at der er ”luft” nok omkring hver ben. Hvis du er ude efter et spisebord som er mindre, så tag lige et kig på skrivebordet, som faktisk lige så godt kan bruges som spisebord.

Kan man få bordene i specielle højder?

Det kan man desværre ikke. Spisebordet måler 74 cm til oversiden af bordpladen, hvilket er standardhøjde. Sofabordet måler enten 46,5 cm eller 36,5 cm oversiden af bordpladen. Årsagen til, at vi ikke kan variere højden på bordpladen, er de specialdesignede bordben – de er et komplekst design, som kræver at alle vinkler er helt præcise.­­­­

Kan man få bordpladen tyndere eller tykkere?

Nej. Bordpladen på spisebordet er 38 mm tyk og på sofabordet er den 32 mm tyk.

Kan man bestemme formen på bordpladen?

Både spisebordet og sofabordene fra Noyer er ottekantede med modsatrettede vinkler skåret i 45 grader. Men bordene bliver ikke skåret efter en fast skabelon, og hvert enkelt bord er derfor en anelse forskelligt i formen – dog indenfor en meget stram ramme af det design, som vi er så stolte af. Vi bruger ekstremt meget tid på at sammensætte plankerne i hvert enkelt bord, og i det arbejde skaber vi også formen med udgangspunkt i træet. Vi vil altid gerne lytte til dit behov og ønsker, men i processen er det også vigtigt, at du har tillid til, at vi ved, hvad vi laver – var har lavet rigtigt mange af disse borde.

Er der knaster i bordpladen?

Nej, det er der ikke. Vores borde bliver leveret uden knaster, men vi sørger for at bruge så meget som muligt af træet tæt på knasterne, da det er i området omkring knaster, at åretegningerne kan være rigtigt krøllede og smukke. Vi går efter en ekstremt høj finish på vores møbler, og derfor bruger vi ikke plankerne med knaster. Til gengæld tillader vi en smule splint i bordpladen. Splint er den lyse (yderste) del af træstammen, og vi elsker det spil, som det giver i bordpladens udtryk.

Hvor brede planker bruger I i bordene?

Vi får træet leveret i ”faldende bredder”, hvilket betyder, at de er i forskellige bredder. De bredeste er omkring 25 cm, og vi bruger ikke planker, der er smallere end 12 cm.

Hvordan er benenes placering?

Da alle borde er forskellige i form og størrelse, betyder det også, at benenes placering aldrig er helt ens. Det er et spørgsmål om stabilitet og funktionalitet. Og vi sætter altid benene, så de giver mest mulig benplads samtidig med at bordet er så stabilt som muligt.

Er spisebordet stabilt?

Når man laver et spisebord med kun tre ben, så er det naturligt, at stabiliteten er noget, der bliver sat spørgsmålstegn ved. Og netop stabiliteten er hovedårsagen til, at vi i sin tid udviklede de træben, som bordene kommer med nu. Selv med de spinkle profiler, som vi bruger, har bordet en meget høj stabilitet, hvilket vi er meget stolte af. Denne specialkonstruktion er nemlig grunden til, at vi kan holde benene så spinkle, hvilket giver bordet sit nærmest svævende udtryk.

Kan bordet leveres uden benene monteret?

Ja, det kan de sagtens. Benene er ganske simple at montere efter levering, og det kan ikke gøres forkert.

Hvordan foregår levering?

I københavnsområdet leveres bordene med fragtmand, som bærer bordet helt ind på plads. Udenfor københavnsområdet leveres bordene i en speciallavet trækasse, som simpelt kan skrues fra hinanden.

Kan man få bordet i andre træsorter, med andre ben, med en anden bordplade?

Nej, det kan man ikke. Noyer-bordet er et møbel, som bliver lavet i valnød, og det er et færdigt møbel, hvor der er tænkt over hver eneste detalje. Derfor laver vi heller ikke det ottekantede Noyer-bord i andre træsorter eller med andre ben.
Hvis du har andre ønsker til et bord, er du velkommen til at kontakte os, men i udgangspunktet laver vi borde i valnød.

Hvordan reagerer bordet på slitage?

Noyers borde er ikke lakerede, men de har til gengæld fået en række oliebehandlinger, som gør at de er ganske modstandsdygtige i forhold til dagligdags brug. De kan tåle rigtigt meget (det er det gode ved valnød, og hvis du sørger for at behandle det med den medfølgende olie, så bliver dit bord kun flottere med tiden.

Hvordan vedligeholdes bordet?

Bordet skal behandles med den medfølgende olie en gang i mellem, men derudover skal der ikke gøres noget særligt. Et ulakeret bord har dog bedst af blot at blive rengjort med vand og eventuelt lidt sæbe. Men ikke for mange stærke rengøringsmidler, sprit eller lignende, da disse midler har til opgave at opløse fedtet, og på et råt træbord er det netop fedtet i olien, som udgør beskyttelsen mod misfarvninger og lignende.

 

Det var de mest almindelige spørgsmål, som vi får stillet, når folk er interesserede i vores spisebord i valnød, men der kan opstå andre spørgsmål, så tøv ikke med at skrive eller ringe til os. Så skal vi nok svare på alle dine spørgsmål.